Izjava o varstvu osebnih podatkov in piškotkih

Izjava o varstvu osebnih podatkov in piškotkih


1. Varovanje podatkov
 
V družbi MED TRUST družba za proizvodnjo in trgovino d.o.o. (»MED TRUST d.o.o.«) posvečamo posebno skrb varstvu vaših osebnih podatkov, saj se zavedamo njihove pomembnosti. V nadaljevanju zato opisujemo sistem zbiranja in obdelovanja ter varovanja vaših osebnih podatkov ob obisku spletišča wellion.si.
 
 
2. Zbiranje in obdelava podatkov
 
a) Piškotki
Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo ob obisku naše spletne strani ustvarimo na vaši napravi. Brez vašega izrecnega predhodnega soglasja uporabljamo le piškotke, ki so nujno potrebni za prenos sporočila po telekomunikacijskem omrežju ali za zagotovitev storitev naše spletne strani, ki jih izrecno zahtevate.
 
Da bi optimalno zaščitili vašo zasebnost, praviloma uporabljamo začasne oziroma sejne piškotke (t.i. session cookies), katerih življenjska doba je omejena do trenutka, ko uporabnik zapre brskalnik.
 
Uporabljamo naslednje piškotke:
»PHPSESSID«: piškotek uporabljamo za analiziranje odziva uporabnikov na naši spletni strani in z namenom izboljšati učinkovitost uporabe naših spletnih strani
 
»ccNoPopup« in »civicAllowCookies«: s piškotkoma si naše spletišče zapomni vašo odločitev o  privolitvi oziroma zavrnitvi uporabe drugih piškotkov na našem spletišču. Življenjska doba teh piškotkov je 90 dni od vaše odločitve o uporabi piškotkov na našem spletišču in se obnovi z vsakim obiskom našega spletišča.
 
Podatkov, ki jih zberemo s piškotki, ne bomo posredovali tretjim osebam.
 
Če se kasneje odločite umakniti dovoljenje za uporabo piškotkov, lahko spremenite svoje nastavitve neposredno v nastavitvah spletnega brskalnika. Za več informacij o tem, kako nastaviti vaš brskalnik, da preprečite uporabo piškotkov ali zbrišete obstoječe, prosimo preberite rubriko ‘Pomoč’ v vašem brskalniku. V tem primeru nekatere funkcije naše spletne strani morda ne bodo na voljo oziroma ne bodo delovale pravilno.
 
b) Beleženje dostopov in uporaba orodja Google Analytics
Ob vsakem obisku spletišča in pri vsakem prenosu datoteke s spletišča zberemo naslednje podatke:

    vaš IP-naslov,
    ime prenesene datoteke,
    datum in čas dostopa do spletne strani,
    količino prenesenih podatkov z naše spletne strani,
    obvestilo o uspešnem prenosu, in
    podatke o uporabljenem spletnem brskalniku.

Zbrane podatke  anonimizirane za statistične namene posredujemo tudi storitvi Google Analytics. Podatke anonimiziramo tako, da odstranimo zadnji sklop (oktet oziroma 8 bitov, oziroma 80 bitov v primeru uporabe protokola IPv6) IP-naslova, kar onemogoča identifikacijo individualnega IP-naslova. Več informacij o Google Analytics lahko pridobite na predstavitveni spletni strani Google Analytics.
 
Storitev Google Analytics za svoje delovanje lahko uporablja tudi naslednje piškotke:

    piškotek »__utma«, ki se uporablja za razlikovanje uporabnikov in sej. Piškotek se posodobi vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics in poteče po dveh letih od ustvaritve ali zadnje posodobitve.
    piškotek »__utmb«, ki se uporablja za prepoznavanje novih sej ali obiskov in poteče 30 minut po ustvaritvi ali zadnji posodobitvi.
    piškotek »__utmc«, ki je nastavljen za zagotavljanje interoperabilnosti z urchin.js. in poteče z zaprtjem spletnega brskalnika.
    piškotek »__utmz«, ki vsebuje izvor obiska oziroma oglasa, ki je uporabnika napotil na spletišče in preneha po šestih mesecih od ustvaritve oziroma zadnje posodobitve.
    piškotek »__utmv«, ki se uporablja za shranjevanje obiskovalčevih podatkov in preneha po dveh letih od ustvaritve ali posodobitve.
    piškotek »_ga«, ki se uporablja za razlikovanje med uporabniki in traja dve leti.

 

c) Obdelava osebnih podatkov, pridobljenih preko kontaktnega obrazca
Če se na nas obrnete z uporabo kontaktnega obrazca, ki je dostopen na našem spletišču, zbiramo in obdelujemo tudi naslednje vpisane osebne podatke:

    ime in priimek,
    spol,
    naslov,
    telefonsko številko,
    naslov elektronske pošte,
    firmo družbe, če se na nas obrnete kot njen predstavnik in
    vaše sporočilo.

Zbrane osebne podatke bomo uporabili za vzpostavitev stika z vami ali vašo družbo ter arhiviranje korespondence z vami.
 
Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabili v druge namene, niti jih ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če smo ali bomo za to pridobili vaše soglasje, če bo to potrebno za izpolnitev pogodbe z vami ali če tako zahteva zakon.
 
Vaše osebne podatke bomo zbrali po tem, ko boste na potrditvenem okencu pod obrazcem označili, da se s tako obdelavo osebnih podatkov strinjate.
 
Osebne podatke, ki jih od vas pridobimo z uporabo kontaktnega obrazca, bomo hranili eno leto od prejema vašega sporočila, razen če bomo po prejemu vašega sporočila z vami poslovno sodelovali ali če smo osebne podatke dolžni hraniti dlje v skladu s predpisi o obvezni hrambi podatkov.
 
Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci spletišča.
 
Svoje soglasje za obdelavo posredovanih osebnih podatkov lahko kadarkoli umaknete brez obrazložitve. Svojo zahtevo posredujte na naslov elektronske pošte info@medtrust.si
 
 
3. Pravica do obveščenosti
 
Pravico imate seznaniti se z osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas. Lahko se seznanite komu so bili posredovani, jih pregledate, spremenite ali izbrišete. V ta namen nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov elektronske pošte info@medtrust.si.
 
V kolikor boste to zahtevali, bomo vaše osebne podatke izbrisali v roku 15 dni od prejema vaše zahteve, razen če jih bomo prisiljeni hraniti na podlagi zakonskih določb o obvezni hrambi.
 
Če imate v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali obdelavo vaših osebnih podatkov kakršna koli vprašanja, se lahko obrnete na:
 
MED TRUST družba za proizvodnjo in trgovino d.o.o.
Dunajska cesta 144
1000 Ljubljana
E: info@medtrust.si
 
Zaradi nenehnega razvoja tehnologije moramo to pravno obvestilo občasno posodobiti, zato vas vabimo, da ga občasno preberete.
 
 
4. Zaščita vaših osebnih podatkov
 
V družbi MED TRUST d.o.o. uporabljamo tehnične, organizacijske in logično-tehnične varnostne postopke in ukrepe , ki so zasnovani tako, da vaše podatke varujejo pred izgubo ali uničenjem ter njihovo nepooblaščeno obdelavo. Kljub izvajanju vseh ukrepov ne moremo zagotoviti popolne varnosti podatkov v primeru pošiljanja preko elektronske pošte. Za zaščito in varnost vaše naprave ste dolžni poskrbeti vi. Priporočamo, da zaupne informacije pošiljate po navadni pošti.